• Hypotheek Delft
  • Hypotheek Delft

Pensioen advies in Delft

Pensioen adviseur Delft

Wat kan een reden zijn om een pensioenadvies te vragen. In veel arbeidsvoorwaarden is toch al een pensioen opgenomen.

Inderdaad is er vaak veel geregeld in arbeidsvoorwaarden. Toch is het belangrijk om uw pensioen goed in de gaten te houden. De veranderingen zijn steeds diverser wat betreft regelgeving van de overheid. Samen met een onzekere financiële markt is dit van invloed op uw pensioen.

Maar als u zelfstandig ondernemer of directeur bent is een pensioen vaak niet geregeld. U zult hiervoor zelf iets moeten regelen. Uw bedrijf is vaak uw pensioen. Maar wat als de markt net is ingezakt als u met pensioen wilt gaan? Daarom is het verstandig nu alvast te starten met uw pensioenplan.

Een goed pensioen is een goed leven

Uiteraard wilt u na uw pensioen hetzelfde leven leiden als voor uw pensioen. Dat betekent dat er voldoende inkomen aanwezig moet zijn. Een pensioen,als aanvulling op de AOW,is daarvoor de meest logische oplossing. Maar door diverse oorzaken kan het pensioen alsnog lager uitvallen dan verwacht.

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat werknemers bij dezelfde werkgever bleven. Het grootste gedeelte van de pensioenreglementen zijn hier nog steeds op gebaseerd.

Tegenwoordig stappen we vaker over naar een andere werkgever en stoppen soms met werken vanwege reizen of kinderen bijvoorbeeld. Allemaal aanleidingen die een pensioengat kunnen opleveren. Ook zonder pensioengat kan het pensioen lager uitvallen aangezien steeds meer werkgevers overstappen van eindloon- naar een middelloonsysteem. Dit houdt in dat niet het laatstverdiende loon de basis is voor uw pensioen maar een gemiddelde van het loon dat u gedurende uw gehele loopbaan heeft verdiend.

Uw pensioen is dus continue een zaak van aandacht. Wanneer u van werk verandert bent u op de hoogte en weet u dat dit consequenties kan hebben voor uw pensioen. Van andere wijzigingen bent u misschien minder goed op de hoogte. Stoorvogel Finance House BV kijkt hoe uw pensioen er voor staat en indien gewenst kunnen wij ook aanbevelingen geven of de nodige aanpassingen voor u in orde maken.